Beneficiile Programului de Internship la Guvernul Romaniei in 2016

Programele de internship sunt primii pasi care ne duc spre cariera pe care ne-am dorit-o. Mai mult, peste 40% dintre angajatori sunt de parere ca programele de internship&trainee si toate celelalte activitati extracurriculare sunt cele mai importante criterii in selectia si recrutarea de Juniori – conform Raportului Hipo.ro “Piata fortei de munca in 2016”.

Atunci cand vorbim despre un program de internship in cadrul unei institutii publice, cu atat mai mult trebuie sa ii acordam valoarea care i se cuvine! Astfel de oportunitati sunt putine pentru tinerii interesati sa urmeze o cariera in domeniu. Pentru al 4-lea an consecutiv, Guvernul Romaniei ofera tinerilor sansa de a participa la un astfel de program care sa ii ajute in dobandirea abilitatilor si competentelor necesare unei cariera.

Iata care sunt principalele avantaje ale Programului de Internship la Guvernul Romaniei 2016

Lucrezi alaturi de profesionisti

In functie de departamentul pe care il vei alege, vei avea sansa sa ii cunosti si sa lucrezi cu profesionistii acelui departament. Acestia iti vor oferi insight-uri si sansa de a pune in aplicare cunostintele dobandite in timpul anilor de studii.

 

Interactionezi cu personalitati din domeniul de care esti pasionat

Intalnirile cu personalitati din tara si din strainatate sunt deja activitati de baza ale programului de Internship la Guvernul Romaniei. Sansa de a participa la astfel de intalniri iti va aduce o mai buna cunoastere a mediului politic si administrativ, precum si amanunte si detalii din domeniul de care esti pasionat.

 

Pui in practica idei de impact

Un astfel de program de internship iti ofera nu doar sansa, ci si instrumentele pentru ca tu sa pui in practica ideile pe care le ai in domeniul care te pasioneaza. Acesta este un mare avantaj pentru a te face remarcat si a folosi cunostintele dobandite in perioada anilor de studiu.

 

Cunosti tineri cu pasiuni comune

Participantii la Programul de Internship.gov.ro sunt tineri cu aceleasi pasiuni ca si tine, care isi doresc o cariera in domeniu si care iti pot impartasi din cunostintele si insight-urile lor. De asemenea, ai sansa sa pornesti alaturi de ei proiecte sau sa te implici in diferite activitati pe teme conexe.

 

Este un mare upgrade la CV

In special daca iti doresti sa iti construiesti o cariera in acest domeniu! Ceea ce ar trebui sa se intample de fiecare data. Alegerea unui program de internship trebuie sa te ajute sa consolidezi traiectoria ta profesionala si nu trebuie facuta la intamplare. Astfel, un CV care contine un astfel de program de Internship va fi foarte valoros in ochii angajatorilor viitori in procesul de recrutare si selectie si va demonstra interesul si determinarea ta.

 

Pregateste-te pentru Programul Oficial de Internship la Guvernul Romaniei si afla toate informatiile despre inscriere de pe Hipo.ro. Mult succes!