Ce abilitati conteaza la angajare?

Ce abilitati “soft skills” urmaresc angajatorii?

In 2019, criteriul flexibilitate si adaptabilitate se afla pe prima pozitie in topul preferintelor recruiterilor. Ca si anii precedenti, abilitatile de comunicare si cele interpersonale ramn cele mai importante criterii pe baza carora companiile isi vor alege viitori angajati.

Capacitatea de invatare continua se afla pentru prima oara in top, cu un procent de 9.38%. Acest lucru poate fi determinat si de faptul ca marea majoritate a joburilor presupun si o perioada de formare si dezvoltare la locul de munca.

Oportunitatile pentru JUNIORI in 2019

Daca in 2018 spuneam ca va fi o competitie acerba pentru pozitiile de intern (job-uri entry level sau programe de internship), anul acesta procentul oportunitatilor pentru tineri creste cu 5%.

De asemenea, mai mult de jumatate dintre companiile respondente la studiu au declarat ca vor recruta interni in 2019.

Ce alte criterii urmaresc angajatorii?

Experienta anterioara de munca nu este singurul criteriu dupa care angajatorii aleg candidatii. Anul acesta, specializarea de la facultate, activitiatile extracurriculare, implicarea in ONG-uri studentesti sau cunoasterea a doua limbi straine joaca si ele un rol important in recrutare.

Este foarte important ca in perioada studentiei sa te implici in cat mai multe. Fie ca este vorba de voluntariat, internshipuri sau mici joburi part time. Orice ocazie, chiar daca tie nu ti se pare ca are valoare va merita din plin si se va dovedi importanta la angajare.

Afla mai multe despre ce abilitati ar trebui sa dezvolti, ce criterii conteaza la recrutare, cate pozitii pentru juniori planuiesc angajatorii sa deschida anul acesta si multe altele din Raportul Hipo.ro.

Descarca gratuit Raportul Hipo.ro „Piata fortei de munca in 2019” >>