Ce inseamna Management Trainee (definitie)

Ce inseamna Management Trainee (definitie)

Programele de Management Trainee sunt dezvoltate de companii pentru a pregati urmatoarea generatie de manageri din organizatie si sunt dedicate tinerilor absolventi sau juniorilor care au maxim 2 ani de la absolvire.  Nu sunt programe de training ci joburi full-time. Mai mult, conform unui studiu Hipo.ro in termeni de salariu si beneficii depasesc joburile entry-level si programele de internship.

Programele de acest tip au un proces mai dificil de selectie ce poate include: Assessment Center, Interviuri de Grup, Teste de Personalitate, Teste de Abilitati. Odata selectat vei avea parte de un program foarte amplu de dezvoltare cu mentori din cadrul companiei si sanse mari ca la finalizarea programului sa obtii o pozitie cu responsabilitati manageriale.

Cateva companii care organizeaza programe de management trainee: Coca-Cola HBC, Unilever, Vodafone, Lidl, Kaufland. Creaza-ti un cont pe Hipo.ro pentru a fi la curent cu toate programele de acest tip.

Aici gasesti un articol in care poti vedea o comparatie clara intre programele de trainee, programele de internship si stagiile de practica.