Crearea CV-ului perfect

Ti-ai facut planurile de concediu sau iesirile in oras, dar portofelul nu e de acord cu tine? Te-ai gandit vreodata cum iti poti asigura sansa sa fii acceptat la jobul tau mult visat, insa nu ai stiut de unde sa incepi? Atunci, pune-te pe treaba si realizeaza-ti CV-ul personal! Aici ai cateva modele de CV. Uite si ce trebuie sa stii despre prima ta sansa de a-ti asigura un interviu la o companie mult dorita:

Promoveaza-te! Fie ca esti student, proaspat absolvent sau pur si simplu esti in cautarea jobului ideal ai nevoie de un CV care sa te reprezinte si sa ofere cat mai multe informatii relevante cat mai bine posibil! Asadar, CV-ul trebuie sa iti fie reclama ta personala si nu o lista cu exagerari sau imbinari deloc estetice a descrierilor joburilor tale anterioare, deoarece numai asa il poti face pe angajator sa te contacteze.

 

Less is More! Ca orice alta persoana vrei sa iesi in evidenta si sa le arati tuturor de ceea ce ai fost si esti in stare, insa modalitatea in care iti redactezi CV-ul face toata diferenta intre un potential candidat si o respingere. Prin urmare, evita formularile pretentioase si descrierile inutile, iar totodata asigura-te ca iti pui in valoare toate calitatile, cunostintele si experienta profesionala intr-un mod cat mai succinct si catchy!

 

Fii organizat! Cu cat sunt mai structurate realizarile si experienta ta profesionala  un angajator va petrece mai putin timp parcurgand CV-ul tau si, astfel, iti cresc sansele de angajare. Prin urmare, pagina cu experienta ta profesionala anterioara nu trebuie sa arate precum o camera dintr-un camin de baieti pe timpul verii – aranjarea in ordine cronologica a evenimentelor este foarte importanta si poate usura munca multor angajatori.

 

Nu fii modest! Orice realizare sau performanta din trecut cu care te mandresti poate fi un indicator al performantei tale viitoare. Asa ca daca ai iesit vreodata din zona ta de confort, te-ai autodepasit sau ai rezolvat o problema neastaptata – in afara de sesiune si examenele chinuitoare – mentioneaza neaparat in CV.

 

Iesi din tipare! Cum? Printr-o scrisoare de intentie. Chiar si celui mai bun CV ii lipseste factorul uman, acel lipici universal care iti leaga experienta anterioara de personalitatea unui individ dornic de munca. Pe o “plaja” plina de CV-uri cu acelasi format, scrisoarea ta de intentie te diferentiaza de ceilalti candidati si te ajuta sa iesi in evidenta – cu cat esti mai original in compozitie si cu cat demonstrezi ca esti candidatul ideal iti cresc sanse de angajare!

 

Fie ca esti la inceput de drum sau cauti sa iti schimbi locul de munca, pasii de mai sus te pot ajuta in crearea CV-ului tau perfect ce iti poate asigura jobul mult visat.

Pentru a avea un loc de unde sa incepi, gasesti aici un model de CV.

 

Succes!