Peste 700 de programe de Internship, Trainee si Practica la Angajatori de TOP Bucuresti 2016

Anul acesta, Angajatori de TOP in Bucuresti sarbatoreste 20 editii de eveniment in care sute de tineri au obtinut un program de dezvoltare sau un loc de munca si care asteapta in aceasta primavara pe 25 si 26 martie peste 14000 de vizitatori.

Alaturi de o multime de joburi companiile din Bucuresti pun la bataie peste 700 de pozitii pentru programele de practica, internship si trainee, studentilor si proaspat absolventilor.

Sunt anumite momente ale anului incarcate de oportunitati de dezvoltare, iar in urma analizei planificarilor companiilor angajatoare, primavara reuneste majoritatea lor. Profita de situatie si cauta programul care ti se potriveste cel mai bine pentru a te asigura ca startul tau pe piata muncii iti va oferi doza de dezvoltare pentru a incepe o cariera de succes.

Pe langa dezvoltarea personala si profesionala, un internship iti aduce si oportunitatea de a lucra alaturi de oameni din domeniul tau de interes. Astfel vei invata cele mai bune practici direct de la specialisti. Ultimul studiu Programe de Internship și Trainee, realizat de Catalyst Solutions, despre programele adresate studenților si proaspat absolventilor, a colectat informatii de la reprezentantii companiilor de pe piata cu privire la aspectele care conteaza in pasul de a obtine un job. La întrebarea “Care sunt criteriile pe care le urmariti in analiza CV-ului pentru o pozitie de intern sau trainee?”, majoritatea specialistilor in recrutare a declarat ca participarea anterioara la programe de internship sau trainee, reprezinta cel mai important si atractiv aspect. Motivele din spatele acestui rezultat vin in urma abilitatilor pe care experienta unui internship ti le poate dezvolta, cum ar fi: respectarea unui program de lucru, raportarea la persoane coordonatoare, integrarea si lucrul in echipa, responsabilitatea alocata sarcinilor si orientarea spre rezultate.

Din lista companiilor care au confirmat prezenta la evenimentul Angajatori de TOP Bucuresti, am extras cateva care au facut deja publice opotunitatile pe care le adreseaza studentilor si proaspat absolventilor.

Vezi lista completa aici >>

Internship-uriprograme de trainee sau management trainee, stagii de practica– intalnim mereu aceste concepte, insa stim cu adevarat ce inseamna fiecare? Inainte de a ajunge la targul de joburi, lamureste-te cu care sunt diferentele si opteaza pentru programul potrivit. In ajutorul tau, venim cu cateva informatii:

Cui se adreseaza?

 • Programele de internship: Studenti, masteranzi si proaspat absolventi;
 • Programele de trainee: Atat studenti si absolventi, cat si angajati;
 • Stagiile de practica: Studenti

Sunt remunerate?

 • Programele de internship: Cele mai multe dintre ele sunt remunerate, exceptie facand doar cele pe durate mai scurte;
 • Programele de trainee: Platite. Beneficii salariale ca pentru un job full-time (asigurare medicala, concediu platit, bonusuri etc.). Pentru unele programe de trainee si management trainee remuneratia o poate depasi pe cea a unui job entry level.
 • Stagiile de practica: Cu exceptia unor programe de practica finantate cu fonduri UE, stagiile de practica nu sunt platite.

Program si durata

 • Programele de internship: Au un program atat part-time, cat si full-time; de obicei, au o durata cuprinsa intre 2 si 6 luni.
 • Programele de trainee: In general full-time; in functie de compania care le ofera, pot dura si pana la 1 an.
 • Stagiile de practica: Part-time, cu un program flexibil; aceste programe au o durata de maximum 30 de zile.

Care este experienta de care ai nevoie pentru fiecare?

 • Programele de internship: Nu cer experienta in domeniu.
 • Programele de trainee: De cele mai multe ori cer experienta in domeniu sau abilitati si competente potrivite industriei.
 • Stagiile de practica: Nu necesita experienta anterioara.

Accesul la eveniment este gratuit in baza preinscrierii pe Hipo.ro si a CV-ului Barcode si va fi permis vineri, 25 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 26 martie,  in intervalul 10.00-17.00, la la Sala Palatului in Bucuresti.

Vezi 700 de internship-uri la Angajatori de TOP Bucuresti 2016 >>