Programul de Trainee “Learning by Doing” la DB Schenker

Stim ca sesiunea se apropie, ca presesiunea deja iti da batai de cap, dar daca doresti ca din aceasta  vara sa faci primul pas in cariera ta, trebuie sa-ti planifici aplicarile la joburi din timp. Noi credem foarte mult in principiul “Cum iti asterni, asa dormi!” asa ca vrem sa iti prezentam o oportunitate de cariera pe care n-ar trebui s-o ratezi.

Despre ce oportunitate este vorba?

Despre un programul de Trainee “Learning by Doing”, in cadrul companiei DB Schenker , cea mai mare companie de  transporturi si logistica integrata din Romania, cu peste 1000 de angajati si sucursale in marile orase ale tarii. La nivel mondial, aceasta se pozitioneaza pe locul 1 in trasportul feroviar si terestru si pe primele locuri in trasportul aerian si maritime.

Programul pe care compania il pune la dispozitie se numeste “Learning by Doing” si a fost aplicat in Austria si in tarile din Sud-Estul Europei cu mare succes.

Ce presupune programul “Learning by Doing”?

Programul isi propune formarea ta profesionala, pe o perioada platita de 3 ani, timp in care vei activa, prin rotatie, odata la 6 luni, in diverse departamente operationale ale companiei, cum ar fi cel de Transport Rutier Internaţional – Grupaje şi Complete, Transport Rutier Intern – Grupaje şi Complete, Maritim, Aerian, Vamă. Astfel, vei obtine o privire de ansamblu asupra tutror serviciilor pe care le ofera compania si asupra activitatii fiecarui departament in parte.

De asemenea, explorarea mai multor departamente te ajuta sa interactionezi si sa te imprietenesti cu o buna parte din angajatii companiei, alaturi de care vei lucra.

Cand va incepe programul si care sunt etapele procesului de selectie?

Activitate propriu-zisa va incepe pe 1 iulie 2015, dar trebuie sa aplici la program pana pe 1 iunie:

>> Click pe link pentru a accesa descrierea jobului pe Hipo

Procesul de selectie presupune 3 etape: doua interviuri si un test de limba straina (germana sau engleza).

Ce calitati are candidatul ideal?

Pentru a putea obtine programul de Trainee in cadrul DB Schenker, trebuie sa provii dintr-o facultate cu profil tehnic sau economic si sa fii la inceput de drum in cariera ta. In ceea ce priveste limbile straine cunoscute, este de preferat sa vorbesti fluent limba engleza si /sau limba germana. De asemenea, trebuie sa dai dovada de dorinta de invatare, de curiozitate si de atentie la detalii.

Cum se implica DB Schenker in formarea ta?

Devenind Trainee in cadrul programului “Learning by Doing”, vei avea parte de multe lucruri faine:

Vei calatori in Austria in fiecare an, unde vei avea parte de un training complex la Şcoala de Expeditori Internaţionali de la Mitterdorf, in urma caruia vei primi o diplomă acreditata de Camera de Comert a Austriei.

Pe langa vizita in Austria, de doua ori pe an vei participa la trainguri ce abordeaza atat competente ce tin de zona interpersonala, cat si cele tehnice, specifice proiectelor in care vei fi implicat.

Activitatea ta din cadrul programului “Learning by Doing” se va desfasura in diverse departamente in care vei invata sa operezi transporturi si alte servicii pentru clientii companiei.

La finalul programului de Trainee, in functie de abilitatile pe care le castigi pe parcursul acestei perioade si de performantele tale, vei obtine o pozitie stabila in unul din departamentele companiei.

Ce calificare obtii?

Vei ocupa pozitia de expeditor, a carei calificare o vei obtine si in urma training-urilor din Austria. Acesta planifica şi organizeaza transportul de marfuri stabilind traseul ideal, combinand in functie de situatie transportul feroviar, rutier, aerian sau maritim. Te vei ocupa de siguranta bunurilor incredintate si de mentinerea unei excelente relatii cu clientii si transportatorii cu care vei lucra.

De asemenea, vei invata foarte multe despre posibilitatile de transport si depozitare, despre ce prevederi vamale trebuie sa respecti si care sunt centrele de marfuri la dispozitia ta.

Care este atmosfera in companie?

Inca din timpul procesului de selectie iti vei da seama ca echipa DB Schenker este o echipa tanara, dinamica si prietenoasa, care se dezvolta raportandu-se la mediul international.

 

Iata ce spun fostii Trainee despre programul “Learning by Doing”:

“DB Schenker nu este doar un loc de muncă ci mai degrabă o familie. Dacă întâlneşti ocazia de a creşte şi învăţa aici, te poţi considera foarte norocos. Prin programul “Learning by Doing” vă întâlniţi cu oportunitatea de a înţelege şi învăţa logistica de la A la Z având ca „profesor” liderul global în domeniu.”

Bogdan PopFost trainee, seria 2007-2010, Expeditor international la DB Schenker Spain Tir

 “Programul LBD  este o oportunitate excelentă de a lucra alături de oameni profesionişti dispuşi să-ţi  ofere sprijinul lor în orice situaţie.”

 Ana Mureşan – Trainee, seria 2012 – 2015

 

 

NicolaCiungu

“La şcoala de la Mitterdorf am trăit o experienţă inedită, intrând în contact cu colegi din alte ţări şi cu  profesori excelenţi. Recomand cu căldură programul „Learning by doing” celor care îşi doresc să facă  un  pas înaine pe plan profesional.”

 Nicola Lungu – Trainee, seria 2011 – 2014

Nu pierde sansa de a te inscrie la un program care investeste atat de mult in formarea ta profesionala. Updateaza-ti CV-ul, documenteaza-te cu privire la activitatile companiei si fii gata sa intri in contact cu prietenoasa echipa de Resurse Umane a companiei DB Schenker!

Pentru a aplica la acest program, acceseaza acest link.