Programul de Internship la Guvernul Romaniei 2015

Programul oficial de Internship la Guvernul Romaniei a ajuns deja la cea de-a 3-a editie anul acesta. Stagiul ofera tinerilor dornici sa contribuie la actul de guvernare si sa invete despre mecanismele puterii sansa de a se face remarcati si de a lua contact direct cu reprezentantii ministerelor din Romania.

Daca anul trecut 160 de tineri au fost selectati pentru a isi petrece doua luni alaturi de oficialii aflati la guvernare, in 2015 programul Internship.gov.ro isi propune sa mareasca numarul de locuri disponibile, continuand sa investeasca in studentii cu rezultate deosebite si dorinta de implicare.

Obiectivul principal al stagiului la Guvernul Romaniei este de a oferi tinerilor cu potential experienta necesara si cunostinte practice relevante care sa duca la formarea unui corp de elita. Initiatorii programului oficial de Internship la Guvern si-au propus, de asemenea, sa cultive spiritul civic al noii generatii prin implicarea directa in problemele cu care Romania se confrunta la momentul actual si generarea de solutii optime si de durata.

Fata de prima editie, stagiarii la Guvernul Romaniei au acces acum in toate ministerele si departamentele implicate in procesul de guvernare, largindu-si astfel posibilitatile de a se face remarcati, dar si pachetul de cunostinte dobandit. Procedura de selectie cuprinde criterii ca detinerea cetateniei romane, varsta sub 25 de ani sau cunostinte solide ale unor limbi straine de circulatie internationala.

Printre activitatile intreprinse pe parcursul celor doua luni, amintim intalnirile comune cu membrii cabinetului, cu alti inalti oficiali ai statului, cu demnitari straini, vizitele de grup si, desigur, proiectele implementate de stagiarii la Guvern.

Programele de internship si stagiile de practica reprezinta criteriul cel mai important in selectia de JUNIORI, detinand un procent de 20% in preferintele angajatorilor. Conform Raportului Piata fortei de munca in 2015, companiile isi doresc tineri determinati, dornici sa se implice si sa evolueze din punct de vedere profesional.

Afla totul despre Programul de Internship la Guvernul Romaniei 2015 din articolul publicat pe Hipo.ro, inscrie-te si da valoare CV-ului tau pentru a obtine in viitorul apropiat jobul care ti se potriveste!