Sfaturi pentru completarea competentelor din CV

Afla cele mai bune sfaturi despre cum sa iti completezi CV-ul Europass cu aptitudini si competente detinute de tine. Mai jos vei gasi o serie de sfaturi in ceea ce priveste completarea aptitudinilor si competentelor profesionale, tehnice si organizationale.

Competente profesionale in cadrul CV

Competentele profesionale reprezinta o parte importanta a CV-ului. Recruterii vor sa afle ce abilitati si competente ai si ce plus vei aduce echipei care se formeaza. Incearca sa acorzi putin timp pentru a intelege exact care sunt competentele si aptitudinile pe care compania le doreste si care dintre acestea sunt utile pentru jobul la care vrei sa aplici.

Cele mai cautate competente si abilitati de catre companii sunt: bune abilitati de comunicare, spiritul de echipa, spirit de initiativa, flexibilitate, capacitatea de a solutiona probleme, competente si aptitudini de utilizare a calculatorului.

Competente organizationale si aptitudini organizatorice

Competentele si aptitudinile organizatorice sunt transmisibile, cu acestea avand posibilitatea de a planifica si prioritiza task-urile. Aceste competente si aptitudini sunt utile atunci cand un angajat are mai multe lucruri de facut in acelasi timp sau in gestionarea situatiilor neprevazute. Bune abilitati de time management, gandire analitica sau capacitate de multi-tasking sunt doar cateva dintre competentele si abilitatile cerute de companii.

Competente si aptitudini tehnice

Cele mai multe companii cauta candidati care sa stie sa utilizeze calculatorul, dar si pachetul Office, HTML5 sau Adobe. Competentele digitale se pot invata in timp, insa nu toti angajatorii cauta candidati cu aceste competente la un nivel avansat.

Informatii personale, profil personal si experienta profesionala

Informafiile personale din CV european includ 10 campuri, dar nu este obligatoriu sa fie incluse toate in CV. Campurile ce nu se completeaza, se pot sterge rapid si simplu din document.

In ceea ce priveste profilul personal, este de preferat ca acesta sa nu depaseasca 100 de cuvinte. Sa fie concis, dar cu informatii relevante din care sa reiasa faptu ca esti candidatul ideal pentru acel job.

Recruterii cauta in CV-ul candidatilor un flux al informatiilor si mai putin o multitudine de job-uri cu foarte putina experienta. Sfatul lor este sa ramai la acelasi angajator suficient de mult pentru a capata experienta necesara obtinerii unui job mult mai bun in viitor.

Completeaza-ti CV-ul cu competente si abilitatile cunoscute si afla cele mai bune sfaturi in domeniu