De la Social Media la job-ul dorit

In prezent, utilizatorii website-urilor de tip social media au crescut considerabil, numarul lor fiind de sute de milioane. Prin urmare, folosirea acestor network-uri in cadrul marilor companii pentru procesul lor de selectie reprezinta o unealta gratis la care se poate apela pe viitor in cautarea candidatilor cu potential.  In caz ca nu stiai, recrutarea prin social media sau “social recruiting” implica apelarea  la o varietate de website-uri dedicate networking-ului de profesionisti si nu numai.

Cea mai simpla si usoara metoda ca sa gasesti oportunitati de cariera prin social media este sa verifici aceste oportunitati pe paginile dedicate companiilor aflate pe site-uri de networking. Totodata, firmele angajatoare pot tine legatura cu tine prin diverse job-uri sau evenimente de interes prin intermediul post-urilor sau alertelor.

Facebook – recrutare prin socializare

Da! Facebook-ul nu se limiteaza doar la pozele cu prietenii sau update-urile tale din drumetiile de la mare, ci te poate ajuta ca sa iti gasesti job-ul ideal. Foarte multe companii angajatoare folosesc acest site ca sa creeze o comunitate stransa, sa actualizeze noutatile, sau chiar sa posteze oferte de job-uri.

Nu uita ca prin intermediul grupurilor de pe Facebook poti sa fii la curent cu toate oportunitatile de cariera, iar in acelasi timp poti face networking cu profesionalisti din domeniul tau de interes!

 

LinkedIn – social media pentru profesionisti

In jur de 94% din toate firmele angajatoare folosesc LinkedIn pentru recrutarea viitorilor angajati! Daca inca nu faci parte din aceasta comunitate, pregateste-ti cea mai profesionala poza cu tine si completeaza-ti profilul cu toate informatiile necesare unei potentiale angajari! LinkedIn cuprinde peste 90 de milioane de utilizatori, iar pentru tine sunt destule oportunitati de cariera oferite,  atat prin postarile de pe paginile directe ale companiilor, dar si prin apelarea la cercul tau de cunostinte si profesionisti.

 

Twitter – 140 de caractere catre o cariera

Twitter este un social media de tip microblog in care networkingul sau stirile reprezinta mesaje succinte de 140 de caractere. Nu te astepta ca Twitter-ul  sa fie  plin de #jobideal! Companiile angajatoare inca nu apeleaza foarte des la aceasta forma de recrutare, insa prin acest social media poti ramane la curent cu toate noutatile firmei mult dorite!

 

Blogging – mai mult decat un jurnal personal

Chiar daca esti sau nu mare amator al articolelor internautilor, blogurile pot reprezenta o sursa reala de oportunitati de cariera peste care nu trebuie sa treci cu vederea! Astfel, exista suficiente persoane sau companii in blogosfera romaneasca care abia asteapta sa te cunoasca prin intermediul articolelor informative scrise pentru a-ti capta atentia.

Datorita lipsei unei limitari de caractere sau subiecte dezbatute, blogurile pot repezenta  pentru tine o zona social media din care te poti informa cu privire la firmele angajatoare. Totodata, poti ramane la curent cu toate oportunitatile de cariera sau sa interactionezi in mod direct cu reprezentanti ai companiilor in care ti-ai dori sa lucrezi.

 

Nu in ultimul rand, nu uita de cel mai mare targ de job-uri din aceasta toamna: Angajatori de TOP – eveniment de cariera dedicat absolventilor si tinerilor profesionisti!

 

Daca te consideri un potential candidat pentru firma mult dorita,  nu astepta ca oportunitatea de cariera sa se iveasca doar pe o platforma de recrutare. Afla mai multe despre firma angajatoare, fa networking cu reprezentantii ei si fii la curent cu toate job-urile valabile oferite de catre acestia prin toate formele de social media! Iesi in evidenta si fa-ti abilitatile recunoscute!

 

Succes!