criterii angajare studenți și absolvenți

Stagii de practica plătite 2022

Stim ca a început maratonul căutării stagiilor de practica pentru anul 2022. Pentru unii dintre voi este floare la ureche sa găsești un stagiu de practica dar pentru alții poate fi o adevărat provocare. Internship-uri la tot pasul dar unde sunt stagiile de practica atunci când ai nevoie de ele?

Ei bine, avem o veste buna pentru tine. Poți câștigă experiență, poți câștigă bani dar și sa iti faci stagiul de practica – toate în același timp. Tot ce trebuie sa faci este sa găsești un program de internship în domeniul care te interesează și sa aplici. Putine sunt companiile care vor refuza sa iti semneze documentele cerute de facultate (convenita de practica…).

Da, durata programelor de internship este mai mare decât durata obligatorie a stagiilor, dar nu uita ca ele sunt mult mai valoroase pentru tine, atat din punct de vedere al experienței de învățare cât și din perspectiva salariului. 

Conform unui studiu realizat de Hipo.ro care a analizat opiniile a peste 300 de profesioniști HR, experiența de lucru anterioară și participarea la un program de internship sunt în primele 3 criterii folosite de angajatori atunci când selectează candidați juniori. Doar limba engleză este mai sus (pe locul 1 mai exact). Iei putem spune din experiență noastră ca internship-ul este pentru multe companii considerat „experiență anterioară”.

Acum vine întrebarea de 1000 de puncte. Unde găsesc un internship plătit? Răspunsul simplu – pe www.hipo.ro găsești cea mai bogata colecție de programe de internship. Este de departe cea mai buna sursa de informare dacă vrei sa obții un internship intr-o companie de top.  Nu mai sta pe gânduri, hai sa aplici la unul din cele 400 de stagii de practica plătite (aka internships) la o companie de top din România. 

Aici gasesti cateva exemple de stagii de practica platite:

Kaufland Internship Experience – Employer Branding (f/m)

JTI – Human Resources Internship

HR Intern – part time – Edenred Digital Center

Full-Stack Web Development Summer Internship – EY Romania

Flexible Internship in Audit – EY Express – EY Romania

Marketing Internship – Unilever

Accesa’s Tech Summer paid Internships remote

LowCode Developer Internship – BearingPoint