Varsta ideala pentru Internship

Cand iti imaginezi un intern obisnuit, imaginea unui tanar student sau absolvent poate sa iti vina in minte. Cu toate acestea, intr-o lume in care angajatii cu o experienta de lucru mai mare pe piata muncii se reinventeaza la jumatatea carierei, imaginea poate sa nu fie pe deplin exacta.

Fie ca esti la inceput de cariera sau ca ai peste 30 de ani, obtinerea unui internship nu este un obiectiv imposibil. Totusi, odata cu situatia pandemica multe internshipuri au trecut in mediul virtual, iar Gen Z s-au aratat in acord complet cu acest mod de desfasurare, 84% dintre acestia preferand metoda remote (Yello, Virtual Internship Statistics and Trends, 2020). Persoanele mai mature au intampinat dificultati in ceea ce priveste trecerea in mediul online.

 Cu toate acestea, exista cativa factori pe care ar trebui sa ii ai in vedere atunci cand aplici pentru un Internship.

Verifica sectiunea FAQs pentru Internship dorit

„Frequently Asked Questions” mai exact“Intrebari Frecvente”, este sectiunea pe care ar trebui sa o ai in vedere atunci cand iti cauti un internship si nu esti sigur daca ai varsta potrivita. Aceasta sectiune ar trebui sa o gasesti pe site-ul companiei la care iti doresti sa aplici.

Fiecare organizatie care angajeaza stagiari are propriile orientari in ceea ce priveste varsta stagiarilor. Daca o companie are o anumita cerinta de varsta, aceasta va fi de obicei listata printre informatiile la acel internship la care urmeaza sa aplici.

Internshipuri pentru tineri

In situatia in care o organizatie are o cerinta de varsta, este de obicei varsta minima. Unele firme accepta interni cu varsta de la 16 ani, in timp ce altele stabilesc minimul la 18. Totusi, majoritatea companiilor cauta tineri pe pozitia de internsipuri care sa aiba studii superioare (varsta studentilor  fiind de 19+) .

Conform surselor de specialitate, 69% dintre absolventii generatiei 2019 au reusit sa parcurga mai mult de un internship si sa acumuleze o experienta de lucru perfecta pentru un viitor job (CNBC, 2019).

Programe de internship pentru seniori

La capatul opus al limitei de varsta se afla lucratorii cu o experienta mai inaintata. Anularea acestor lucratori  poate fi discriminatorie si poate intra sub incidenta Legii drepturilor. Atata timp cat o persoana cu o varsta de peste 30 de ani este capabila sa isi indeplineasca obiectivele implicate in stagiu, nu ar trebui exclusa.

Compania ofera doar Internship Studenti

Este posibil ca varsta sa nu fie singurul factor care te impiedica sa obtii un internship. Unii angajatori accepta doar stagiari care fac parte dintr-un program educational. Deci, daca nu esti inscris la o universitate sau la o academie, sunt sanse mari sa nu fii calificat pentru postul respectiv.

In cautarea unui internship, indiferent de varsta pe care o ai, este necesar sa fii atent la varsta pe care si-o doreste angajatorul la care vrei sa aplici pentru post. Multe dintre anunturi precizeaza varsta minima, insa cea maxima nu este mentionata. Astfel, daca iti doresti un start nou in cariera si vrei sa incepi cu un internship desi nu esti la inceput de cariera, aplica cu incredere si vezi ce se intampla!